Julianadorp

Julianadorp ligt in het grootste aaneengesloten bloembollengebied van de wereld. Het dorp telt ongeveer 14.000 inwoners en valt onder de gemeente Den Helder. Een fiets- en kanoroute (5 km) verbindt Den Helder met Julianadorp. Het gedeelte dat tegen de duinen en het strand aanligt, heet Julianadorp aan Zee. Hier liggen diverse vakantieparken, restaurants, de golfbaan Ooghduyne (9 holes) en een zwembad op recreatiepark Ooghduyne.

Julianadorp
Julianadorp
Julianadorp

Het schoonste strand van Noord-Holland met de meeste zonuren

Julianadorp staat op nummer 5 in de lijst van schoonste stranden van Nederland, het enige Noord-Hollandse strand op de lijst. Er zijn drie strandpaviljoens: Zee van Tijd, Paal 6 en Beachclub Citadel. Gemeente Den Helder heeft volgens de Zonneschijnkaart van het KNMI al jarenlang de meeste zonuren van Nederland.

Activiteiten Julianadorp aan zee

Bekijk de activiteiten in Julianadorp aan zee en omgeving in ons handige overzicht. Wandelt u graag? Het Noord-Hollandpad loopt pal voor de camping.

Boodschappen en winkelen

De dorpskern van Julianadorp ligt op drie à vier kilometer afstand. Er zijn drie winkelcentra voor al uw dagelijkse boodschappen: De Riepel, Dorperweerth en Loopuytpark. De Riepel ligt op vijftien minuten fietsen vanaf de camping en is makkelijk te vinden. Een TNT postagentschap zit bij de Primera.

Openbaar vervoer en Kustbus

In en door Julianadorp rijdt een bus van Connexxion. Tussen Julianadorp en Den Helder rijdt elk half uur een bus. Als u naar Schagen of Alkmaar wilt gaan, kunt het best op de trein stappen, vanaf het station Den Helder Zuid. In de zomer is er een extra dienstregeling: de Kustbus. Deze rijdt tussen Den Helder, Julianadorp, Callantsoog en Petten.

Den Helder

Er valt veel te vertellen over de maritieme geschiedenis van Den Helder. De Heldenaren lichten het graag toe in drie uitstekende musea: Fort Kijkduin, het Marinemuseum en het Reddingmuseum. In het oudste deel van Den Helder, het oude walvisvaardersdorpje Huisduinen, staat de vuurtoren Lange Jaap. Erachter liggen de Grafelijkheidsduinen, ooit de kern van het Waddeneiland Huisduinen. De Juttersmarkt is iedere dinsdag in de zomermaanden. Raadpleeg de VVV Top van Holland site voor meer informatie.

Dagje Texel

De boot naar Texel neemt u vanaf veerhaven Den Helder. De overtocht duurt twintig minuten en reserveren is niet nodig of mogelijk. Raadpleeg de VVV Texel site voor meer informatie. Texel is zeer geschikt voor een dagje uit. Onze Texeltips: de Texelse bierbrouwerij, Ecomare, Kaap Skil, garnaalvissen en de vuurtoren.

Julianadorp

Dagje Noord-Holland

Een echte aanrader: Fluwel’s Tulpenland in St. Maartensvlotbrug, met bloeiende tulpen tot eind oktober, speurtocht voor kinderen en verschillende exposities over de tulp. De Westfriesemarkt in Schagen toont folklore in al haar vormen. Alkmaar is de tweede winkelstad van Nederland en ook Hoorn is zeker een dagje waard met haar imposante VOC-verleden.

Natuurgebieden

Op fietsafstand vindt u het Zwanenwater, Mariëndal, bezoekerscentrum de Helderse Vallei en de Donkere Duinen. De Klimvallei biedt jong en oud passende klimuitdagingen! Een uniek natuurgebied is Balgzand, tussen Den Helder en Hipolytushoef in. Wadlopen en excursies doet u vanaf het ‘t Kuitje.